Maia Sandu pune pe același cântar alegerile locale și cele parlamentare

Alegerile parlamentare care vor avea loc în toamna anului curent sunt cele mai importante. Aceasta pentru că eliberarea țării, instituțiilor statului din captivitate pot începe de la acest scrutin. Declarația a fost făcută de președinta PAS, Maia Sandu, la 10tv.

Lidera PAS susține că alegerile noi din municipiul Chișinău sunt analizate în contextul general al scrutinului parlamentar.

„Din perspectiva PAS, alegerile parlamentare sunt cele mai importante pentru că eliberarea țării, instituțiilor statului din captivitate se începe de acolo, asigurarea independenței în justiție, combaterea corupției și celelalte elemente care țin de redarea încrederii oamenilor în această țară ține de activitatea din Parlament, de preluarea puterii”, spune Maia Sandu, citată de IPN.

Președinta PAS a declarat că formațiunea pe care o reprezintă și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr au avansat în convenirea celor mai importante elemente de constituire a blocului pentru parlamentare. „Dar mai sunt câteva elemente care trebuie convenite”, spune Maia Sandu. Lidera PAS spune că aceste lucruri trebuie clarificate pentru că, eventual, dacă vor anunța susținerea lui Andrei Năstase la scrutinul local, să fie o decizie în raport cu alegerile parlamentare.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*