Marian Lupu a „jertfit” cu un document; L-a donat Muzeului Parlamentului

parlament.md

Deputatul Marian Lupu, ex-președinte al Parlamentului, a donat muzeului Legislativului copia Declarației Sfatului Țării, semnată la 2 decembrie 1917, prin care se proclamă autonomia Republicii Democratice Moldovenești.

Marian Lupu a precizat că documentul este conform cu originalul, depozitat în arhivele istorice naționale, iar donația făcută muzeului are drept scop protejarea memoriei istorice instituționale a Parlamentului.

„M-am gândit că cel mai bun loc pentru respectivul document ar fi să se găsească nu în biroul meu, dar în muzeul Parlamentului, astfel încât să fie cunoscut de cât mai multă lume”, a spus Marian Lupu, precizând va reveni și cu alte donații.

Muzeul Parlamentului a fost inaugurat la 23 mai 2017, de Ziua Legislativului. Printre exponatele ce se regăsesc, în prezent, în muzeu, sunt documente istorice, fotografii și cadouri protocolare, primite de deputați de-a lungul anilor.

3 Comments

  1. Copia declaratiei de independenta este facut-a concomitent cu originalul, o donatie importanta pentru noi toti, multumim D-le Lupu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*