Marian Lupu: art.13 din Constituție trebuie să rămână neschimbat; Declarațiile pro-unire și cele anti-unire – o luptă inventată

Președintele fracțiunii PD din Parlament, Marian Lupu, consideră că art.13 din Constituție cu privire la limba oficială a țării trebuie să rămână neschimbat, deoarece după decizia Curții Constituționale în pachetul constituțional deja se regăsește definiția de limbă română pentru asigurarea abordării europene „Unitate prin diversitate”.

„Cei care promovează cu vehemență eliminarea din art.13 a definiției de „limbă moldovenească”, nu se opresc doar la limbă, haideți să privim în jur care este realitatea, doar nu se promovează conceptul: o limbă, două națiuni, două țări, se promovează alt concept: o limbă, o națiune, o țară. Eu am fost mereu pentru statalitatea și suveranitatea R. Moldova, ca și majoritatea covârșitoare a colegilor din PD și asta este poziția oficială a partidului”, a declarat Lupu într-un interviu pentru europalibera.org.

Referitor la declarațiile pro-Unire și anti-Unire semnate de autoritățile mai multor localități, Marian Lupu a declarat aceasta este o luptă inventată și nu reprezintă agenda reală pentru cetățeni. Nu este altceva decât o pornire a campaniei electorale, consideră Marian Lupu.

Foto: tvc21.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*