Marș unionist de amploare la Chișinău

Mii de persoane au participat astăzi la Chişinău la un marş unionist cu ocazia marcării a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cei prezenți la eveniment s-au adunat inițial la un miting în faţa Teatrului Național de Operă şi Balet „Maria Bieșu”, unde au cerut unirea celor două state.

„Unirea este inevitabilă pentru că așa vrea Dumnezeu, însă de noi depinde cît de repede se va produce aceasta. Țara întregită este cea mai mare avere pe care o putem lăsa copiilor noști , iar Prutul niciodată nu a fost o graniță și nu trebuie să fie frontieră între românii de aici și românii de acolo”, a menționat membrul grupului de inițiativă al Sfatului Țării II, Nicolae Dabija.

„Trebuie să plecăm de aici cu un singur gând – Unirea este inevitabilă. Ne-am adunat în inima Chișinăului pentru a scrie istorie și ne bucurăm că suntem din ce în ce mai mulți, mai puternici și mai uniți”, a afirmat coordonatorul Blocului Unității Naționale, Constantin Codreanu.

Tot azi a avut loc Congresul de constituire a Sfatului Țării II, la care s-a votat în unanimitate Declarația de Unire a Basarabiei cu România. Acesta urmează să fie un organ colectiv care va elabora și propune un șir de politici ce ar duce la pregătirea unirii Basarabiei cu România până în anul 2018.

La data de 27 martie 1918 Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România. La 28 iunie 1940 Rusia a anexat din nou Basarabia, în baza pactului secret Ribbentrop-Molotov.

Moldpres

Foto: radiochisinau.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*