Marșul Unirii a avut loc la Chișinău și în satul de baștină al lui Igor Dodon

Un Marș al Unirii a avut loc, sâmbătă, în Chișinău, eveniment dedicat celor 99 de ani la unirea din 1 decembrie 1918 și crearea României Mari. Organizatorii Marșului, mai multe organizații unioniste, i-au făcut o „surpriză” președintelui Igor Dodon prin a-i felicita la Sadova, Călărași, pe consătenii președintelui.

Potrivit lui George Simion, președintele platformei unioniste „Acțiunea 2012”, marșul de la Chișinău este un eveniment pentru a informa cetățenii că anul 2018 este unul dedicat Unirii R. Moldova cu România.

„Noi am oferit în dar 10 000 de panglici tricolore, 10 000 de calendare cu cele mai importante date despre evenimentele româneşti, multe drapele tricolor şi tot ce înseamnă naţional, patriotic, românesc”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele UNIREA – ODIP, citat de Evenimentul zilei.

Participanţii la Marş au mers pe str. Bănulescu Bodoni, apoi pe str. Mateevici, trecând pe lângă Academia de Teatru Muzică și Arte Plastice, acolo unde la 27 martie 1918 a fost votată unirea Basarabiei cu România. Apoi s-au îndreptat către str. Sfatul Țării, până la bd. Ştefan cel Mare, cotind spre Scuarul Europei, unde au desfășurat un miting.

Unioniştii i-au făcut o „surpriză” lui Igor Dodon, mergând și în satul lui de baştină pentru a-l felicita cu ocazia Zilei României. „Igor Dodon este o ruşine pentru satul său de baştină, iar acest lucru l-a confirmat evenimentul de astăzi”, a declarat Ion Leaşcenco, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale.

Foto: evzmd.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*