Martor: Circa 70 de persoane au fost victime ale grupării criminale din care făcea parte avocata Ana Ursachi

O locuitoare a Capitalei, una din victimele grupării criminale din care a făcut parte și actuala avocată Ana Ursachi, susține că, cel puţin 70 de persoane, printre care oameni din familii sărace, pensionari sau persoane cu dizabilităţi, au căzut în capcana grupării.

Femeia a povestit în fața camerei postului Publika TV că în 1998 avea nevoie urgent de o sumă de bani pentru a-şi trata mama bolnavă şi a împrumutat suma necesară de la acest grup, lăsând în gaj apartamentul. Femeia mărturiseşte că deşi a restituit toată suma, Ursachi a acţionat-o în judecată pentru ai lua apartamentul din contul datoriei.

„Era o bandă mare de escroci, protejaţi de către funcţionari de rang înalt. M-am adresat şi la poliţie, şi la procuratură, dar fără rezultat. Au dispărut toate materialele şi plângerile mele. Un anchetator mi-a spus atunci că nu mă poate ajuta, deoarece banda este protejată de persoane influente. Moiseev a fost pe urmă condamnat, iar Grişin a reuşit să fugă în Rusia. El a făcut procuri pe numele unor avocati din Chişinău şi vrea să ne lase pe drumuri”, a povestit femeia.

Avocata Ana Ursachi, cercetată penal pentru omor, ar putea fi anunţată în urmărire internaţională pentru că, anterior, i-au fost trimis citații pe care nu le-a onorat. Potrivit unor date, Ursachi ar fi părăsit țara. Despre implicarea Anei Ursachi într-un dosar de omor un portal de știri a realizat un documentar în care se relata că, acum 19 ani, protagonista, împreună cu soțul său și alți complici, identificau oameni singuri, pe care îi omorau, iar ulterior le luau apartamentele. Jurnaliștii menționează că Ana Ursachi s-a bucurat de susținerea temutului hoț în lege Grigori Caramalac, alias Bulgaru.

Foto: tv7.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*