Medicii și lucrătorii medicali vor primi salarii mai mari

Începând cu luna decembrie 2018, medicii și personalul medical din țară, salarizați din bugetul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină vor primi salarii mai mari.

Salariul medicilor va crește cu 20%, iar al personalului medical – cu 10%. Guvernul a aprobat astăzi o hotărâre care prevede majorarea remunerării, inclusiv pentru personalul administrativ-gospodăresc din instituții medicale.

Astfel, dacă în prezent medicii de familie cu o vechime în muncă de până la 10 ani au un salariu de funcție de 5210 lei, potrivit noilor prevederi acesta va crește până la 6510 lei. Pentru medicii din asistenţa medicală urgentă prespitalicească, cu un stagiu similar, salariul de funcție va spori de la 4160 de lei la 5200 de lei. De aceleași majorări vor beneficia și alte categorii de medici, între care: farmaciștii din raioanele țării, laboranții și psihologii.

Proiectul prevede majorări cu 10-50% pentru angajații serviciului AVIASAN.

În scopul motivării medicilor rezidenți de a activa în domeniu, salariul acestora a fost majorat de 2,5 ori: de la 2080 lei la 5200 lei, pe durata desfășurării programului de rezidențiat.

Foto: moldpres.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*