Mesaj din spațiul UE către Chișinău: „vom judeca Moldova după fapte și nu sloganuri”

Lituania urmează să judece în continuare Moldova după fapte și nu sloganuri politice. Declarația a fost făcută de ministrul afacerilor externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, aflat în vizită de lucru în Moldova, în cadrul unei conferințe de presă susținute în comun cu omologul său Andrei Galbur.

„Din câte cunoaștem cu toții, ceva ani în urmă forțele care se declarau pro-europene au facilitat furtul miliardului din bugetul de stat, acțiuni de corupție foarte sonore. Sunt aici pentru a reitera că UE, în cazul dat și Lituania, nu va tolera așa fel de comportament. Aceste acțiuni nu au nimic cu valorile europene”, a spus Linas Linkevicius, citat de IPN.

Oficialul european și-a exprimat și regretul și în legătură cu faptul că recomandările Comisiei de la Veneția privind schimbarea Codului Electoral „nu au prea fost luate în seamă”.

La rândul său, ministrul de Externe de la Chișinău, Andrei Galbur, a subliniat că, timp de 25 de ani de relații diplomatice, Lituania și-a reconfirmat rolul de partener extrem de important pentru Republica Moldova. În cadrul dialogului cu omologul său s-a convenit reluarea activității Comisiei moldo-lituaniene pentru cooperarea europeană. S-a discutat despre securitatea regională și despre evoluțiile și în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

În ultimii ani Lituania a implementat 100 de proiecte în Republica Moldova, declarându-și disponibilitatea de a acorda asistență Moldovei în domenii precum: administrația publică, sectorul fito-sanitar, sectorul financiar-bancar, lupta împotriva corupției.

Foto: eu2013.lt

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*