Metoda cu care Cioclea a oprit „hemoragia” la BNM

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, a explicat într-un interviu pentru mai multe mass media de ce personal primește un salariu mare într-o „țară săracă precum e Republica Moldova”.

Guvernatorul a declarat că atunci când a venit la BNM a fost frapat de numărul anormal de mare de posturi vacante în instituție.

„În unele departamente-cheie deficitul de personal depășea 50%. În 2016-2017, peste 80 de angajați și-au dat demisia, printre care 14 șefi de departamente și subdiviziuni”,a  declarat Cioclea.

„Au plecat mulți specialiști puternici și experimentați – o adevărata hemoragie a resurselor umane”, a spus guvernatorul, menționând că era imposibil să reții specialiști calificați când alte instituții oferă salarii mult mai bune.

„După aprobarea reformei de către Consiliul de supraveghere a BNM, salariile tuturor angajaților, inclusiv al meu, au fost stabilite conform grilei de remunerare elaborate de firma de consultanță Korn Ferry în baza condițiilor pieței muncii din Moldova și celor mai bune practici internaționale”, a precizat șeful Băncii Centrale.

Potrivit declarației de avere pe anul 2017, Sergiu Cioclea a ridicat un salariu de 104 315 lei pe lună. Anul trecut, guvernatorul BNM a ridicat în total un salariu de aproape 1,253 mil. de lei.

Foto: bnm.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*