Militarii donează sânge

Militarii Armatei Naţionale din toate garnizoanele ţării şi studenţii Academiei Militare „Alexandru cel Bun” donează, în perioada 11-12 octombrie, sânge în cadrul campaniei cu genericul „O cale spre viață”.

Acţiunea este organizată de Ministerul Apărării, în comun cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui.

În cadrul campaniei, centre de colectare au fost amenajate în unităţile din garnizoanele Chişinău, Cahul şi Bălţi.

Printre donatori s-a numărat și ministrul Apărării Eugen Sturza, alături de şefii de structuri din cadrul instituţiei şi corpul de comandă al Armatei Naţionale, au donat sânge în Tabăra Militară 142.

Eugen Sturza a menţionat că militarii Armatei Naţionale participă în mod regulat la campanii de donare a sângelui, pentru a oferi speranţă şi o şansă la viaţă cetăţenilor cu probleme de sănătate.

În total, peste 200 de militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” şi „Dacia”, Regimentul Rachete Antiaeriene, Spitalul Clinic Militar Central, Centrul de Medicină Preventivă, unităţile din Tabăra Militară 142, precum şi studenţi ai Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” vor dona sânge în cadrul campaniei.

Foto: army.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*