Ministrul Apărării declară „război” tancurilor sovietice din R. Moldova?

Ministrul Apărării, Anatol Șalaru a sugerat pe o rețea de socializare că tacurile de pe piedestaluri – „acest balast al trecutului”, trebuie date jos și duse la muzeu.

„E timpul să ne luăm istoria înapoi. Desovietizarea și decomunizarea R. Moldova trebuie să continue. Tancurile sovietice, cu țevile tunurilor îndreptate spre UE și NATO, trebuie duse la muzeu. Monumentele criminalului Lenin își au locul doar la groapa de gunoi a istoriei”, a scris Șalaru.

În opinia ministrului Apărării, R. Moldova nu poate să se integreze în Europa cu ajutorul tancurilor, simbol al ocupației sovietice, al execuțiilor în masă, al deportărilor in GULAG, al foametei organizate și al deznaționalizați.

Anterior, în 2015, prin ordinul ministrului Șalaru a fost creat Muzeul ocupației sovietice, fiind scos de pe piedestal un tanc de pe teritoriul unei unități militare.

Foto: nato.int

1 Comment

  1. Unica problema ce i-a ramas Ministrului Apararii sa o rezolve a ramas – tancurile de pe postamente,in rest toate problemele armatei moldovenesti sint rezolvate.
    La urmatoarea sarbatoare si parad de Ziua Independentei, Fotele Militare a Moldovei vor fi reprezentate de Pompieri si camioane de evacuare a gunoiului, plus ambasadorii militari din Statele Beligerante.
    Poate totusi veti lasa tercutul in pace, sa fie asa cum a a avut sa fie, si tinara generatie sa decida ce rol au jucat tancurile rusesti in istoriile razboaelor si a omenirii.Poate de a va indreptati salariul ce va plateste poporul(statul) va veti apuca si veti rezolva problema integritatii, independentei advarate si nu virtuale a Moldovei a economiei Moldovenesti, ridicarea bunastarii poporului ce te intretine…
    Un mucos ca A.Salaru care nici nu are idee cum amirose praful de pusca, care nu are idee ce este atacul de artilerie, sau frca de a fi innamolit de explozie,un mucos care peste zeci de ani dupa ce sa sfirsit Marele razboi, alerga cu o scindura ce imita, arma pe sub masa si sint garantat ca era de partea rusilor cei-lalti erau nemtii….
    Apucate de munca Salaru…sarcina militarului este, a fost si va fi apararea poporului si a Statului, politica si ideologiea nu e domeniul militarului…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*