Ministrul de Externe al R. Moldova, în vizită de lucru la Geneva

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, efectuează, în perioada 28 februarie – 1 martie a.c., o vizită de lucru la Geneva, Confederaţia Elveţiană, pentru a participa la Segmentul de nivel înalt al celei de-a 37-a sesiuni a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului (CDO).

De asemenea, ministrul va participa şi la lucrările Forumului Regional privind Dezvoltarea Durabilă în regiunea statelor membre ale Comisiei Economice ONU pentru Europa (UNECE).

La reuniunea CDO, şeful diplomaţiei de la Chişinău urmează să prezinte un discurs privind priorităţile R. Moldova în promovarea şi protecţia drepturilor omului, reformele realizate la nivel naţional şi progresele înregistrate în domeniul de referinţă.

În marja participării sale la lucrările Segmentului de nivel înalt al Forumului Regional privind Dezvoltarea Durabilă în regiunea statelor membre ale UNECE, ministrul de externe va interveni cu un discurs privind priorităţile Strategiei de Dezvoltare a R. Moldova „Moldova 2020”, punerea în aplicare a Agendei 2030, precum şi analiza cuprinzătoare a angajamentelor asumate de către ţara noastră în cadrul OMC.

În calitatea sa de Preşedinte al Consiliului pentru Comerţ si Dezvoltare al Naţiunilor Unite (UNCTAD), ministrul Ulianovschi urmează să prezideze lucrările Grupului Consultativ UNCTAD cu privire la mecanismele interguvernamentale.

Agenda vizitei șefului diplomației RM include o serie de întrevederi bilaterale cu omologii şi oficialii ONU printre care: Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General Adjunct UNCTAD, Directorul General al Oficiului ONU la Geneva, Directorul General al OMC, Directorul General al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală.

Foto: captură video

3 Comments

  1. Iata deja e în Genva, el ca pasarea zboara din țara in șara pentru convorbiri negocieri pentru dezvoltarea țarii, sper sa nu fie în zadar toate acest și sa aiba efecte pozitive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*