Mișcarea „Antimafie” îi cere președintelui Nicolae Timofti să anuleze un decret

Mișcarea Populară „Antimafie” îi solicită președintelui Nicolae Timofti să anuleze decretul prin care circa 50 de miniștri, lideri politici și funcționari au fost decorați cu distincții de stat pentru „contribuirea decisivă la asocierea politică și integrarea economică a R. Moldova la Uniunea Europeană.

Un ultimatul în acest sens i-a fost prezentat Președinției la sfârșitul săptămânii trecute și a expirat azi la ora 9:00. Președintele nu a anulat decretul, iar Mișcarea „Antimafie” amenință că va picheta sediul Președinției începând de azi, ora 10:00, „până la anularea integrală a decretului”.

Amintim că la 24 iulie a.c., președintele Nicolae Timofti a semnat un decret prin care mai mulți deputați, miniștri, membri ai Guvernului și înalți funcționari publici au fost decorați cu distincții de stat, inclusiv cu „Ordinul Republicii”, distincția supremă a țării. Decorațiile au fost acordate pentru „desăvârșirea obiectivului major de politică externă al R. Moldova – asocierea politică și integrarea economică cu Uniunea Europeană”.

Mișcarea „Antimafie” susține că cea mai mare parte a celor decorați sunt cunoscuți opiniei publice drept protagoniști ai mai multor scandaluri de rezonanță și au fost suspectați de un șir de infracțiuni  grave.

„Decorarea lui Vlad Plahotniuc cu cea mai înaltă distincție de stat este o acțiune de sfidare a societății moldovenești făcută cu deosebit cinism. Trebuie să desprețuiești mult acest popor ca să-l faci dublu Cavaler al Ordinului Republicii pe un personaj atât de controversat și perceput de societate drept capul tuturor relelor”, se menționează într-un comunicat al Mișcării „Antimafie”.

Puterea.info precizează că liderul Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, fost consilier al președintelui Vladimir Voronin, este cunoscut drept oponent înverșunat al omului de afaceri Vlad Plahotniuc, vicepreședinte al Partidului Democrat. Anterior, Mocanu a lansat un șir de acuzații în adresa lui Plahotniuc, fiind ulterior atacat de către ultimul în instanță, Mocanu pierzând procesele. De numele lui Sergiu Mocanu este legată demascarea „actorilor” vânătorii din Rezervația de Stat „Moara Domnească” la care au participat magistrați, procurori și oameni de afaceri, vânătoare soldată cu împușcarea omului de afaceri Sorin Paciu. | PUTEREA.info

Foto: tribuna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*