Mitropolia Moldovei cere ajutorul enoriașilor pentru renovarea unei biserici incendiate

În noaptea de vineri spre sâmbătă, 28 aprilie, Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, raionul Florești, a fost incendiat de niște persoane necunoscute. Incendiul a mistuit o bună parte din locașul sfânt și obiectele de cult, astfel că Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a făcut apel la enoriași, solicitându-le ajutorul în vederea restaurării edificiului.

Preasfințitul Ioan, episcop al Sorocii și vicar mitropolitan, a întreprins o vizită în parohia „Nașterea Maicii Domnului” din satul Hârtop, unde s-a documentat asupra situației.

Protoiereul Serghei Boldirescu, paroh al bisericii, i-a relatat ierarhului despre starea lucrurilor. Toate obiectele de cult și odăjdiile liturgice au ars.

Preasfințitul Ioan, a acordat un ajutor financiar din partea Direcției mitropolitane pentru lucrările de restaurare. În același timp, site-ul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove scrie că Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Hârtop „are nevoie de sprijinul drept-măritorului popor pentru a-și redobândi frumusețea ei de odinioară”.

Foto: mitropolia.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*