Moldova ar putea primi 10 mil. USD pentru continuarea reformelor din Educație

R. Moldova ar putea beneficia de 10 milioane USD oferiți de Banca Mondială pentru a putea continua reformelor din Educație. Asta după ce autoritățile de la Chișinău au aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanţare dintre Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare (AID), semnat luna trecută la Chișinău.

Finanţarea adiţională va permite Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării să finanţeze activităţi suplimentare, adiţional la cele deja implementate, inclusiv dotarea a 160 de instituţii de învăţământ primar şi secundar general cu laboratoare şcolare şi echipament TIC, care au un rol esenţial în promovarea cunoştinţelor în domeniul ştiinţei, tehnologiei şi matematicii. 100 de instituţii de învăţământ primar şi secundar general cu materiale de învăţare/predare ar urma să fie dotate cu echipament special pentru elevii cu dizabilităţi şi/sau cerinţe educaţionale speciale.

Acordul mai prevede și realocarea a 1,7 milioane USD pentru renovarea a încă două școli de circumscripție, astfel încât tot mai mulți elevi și profesori să beneficieze de condiții adecvate de activitate. Lucrările de renovare vor fi efectuate de către FISM, care gestionează deja proiectele de reabilitare a altor 15 școli de circumscripție.

Proiectul „Reforma Învăţământului în Moldova” este finanțat de Banca Mondială prin intermediul Asociaţiei Internaționale de Dezvoltare, fiind implementat în perioada aprilie 2013-iunie 2020.

Foto: diez.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*