Moldova în context geopolitic, subiect de discuții în SUA

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi a avut o serie de întrevederi cu oficiali ai statului Carolina de Nord din SUA, în care au fost abordate relațiile de cooperare cu R. Moldova și intensificarea dialogului bilateral.

În discuțiile cu Directorul Departamentului Relații Interguvernamentale, Jordan Whichard, au fost abordate subiecte ce țin de poziționarea geopolitică a țării noastre și apropierea de spațiul valoric occidental. Reprezentanții oficiului Guvernatorului Roy Cooper au susținut apropierea R. Moldova de Uniunea Europeană.

Discuții au avut loc și cu Richard Minor, Directorul pentru Cooperare Internațională și Investiții, care este și un bun expert în domeniul integrării europene. În cadrul dialogului cu Valeriu Ghilețchi, oficialul și-a exprimat disponibilitatea de a efectua o vizită la Chișinău, pentru un schimb de opinii și expertiză cu reprezentanții administrației publice.

Valeriu Ghilețchi a discutat cu generalul Todd Hunt despre mai multe proiecte de cooperare cu Armata Națională a Moldovei, pe parcursul acestui an fiind posibile unele vizite de informare și schimb de experiență a militarilor moldoveni în Carolina de Nord.

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, se află într-o vizită de câteva zile în Carolina de Nord, SUA.

Foto: parlament.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*