Moldova va implementa un sistem electronic în domeniul achiziţiilor publice

Ministerul Finanţelor a semnat astăzi un Memorandum cu mai multe ONG-uri, asociaţii de business şi companii IT în vederea dezvoltării şi introducerii sistemului de achiziţii publice electronice. Este primul parteneriat de acest fel în R. Moldova, iar programul-pilot care dă continuitate proiectului va fi lansat la 1 ianuarie 2017.

Sistemul eAchiziţii dispune de susţinerea tehnică a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

„Sistemul electronic de achiziții vine să ne asigure un grad mai mare de transparență și eficiență a achizițiilor publice în Republica Moldova. De altfel, cooperarea noastră, a Ministerului Finanțelor cu toate entitățile care sînt parte a acestui memorandum, vor fi axate anume pe acest obiectiv”, a declarat după semnarea documentului Octavian Armașu, ministrul Finanțelor, potrivit Moldpres.

Octavian Armașu a mai menționat că, prin acest document, Ministerul Finanțelor și Agenția de Achiziții Publice devin parteneri ai sectorului privat și ai societății civile pentru dezvoltarea noului sistem. El a amintit că de la 1 mai 2016 a intrat în vigoare noua Lege a achizițiilor publice care transpune o parte din directivele UE . Din 1 ianuarie 2017 vor intra în vigoare noi modificări a legislației, inclusiv privind crearea Agenției pentru Soluționarea Contestațiilor.

Foto: business24.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*