Moldoveanul-american care va reprezenta SUA în R. Moldova | video

Este vorba de James D. Pettit, noul Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al SUA în R. Moldova, care i-a înmânat, vineri, președintelui Nicolae Timofti scrisorile de acreditare, informează Puterea.info.

James D. Pettit îl succedă în funcția de șef al misiunii diplomatice americane în Moldova pe William H. Moser , care, recent, și-a încheiat mandatul după circa patru ani de aflare la Chișinău.

Noul ambasador american s-a născut într-o mică localitate din statul Iowa, stat care este comparat deseori cu Republica Moldova, având în vedere clima și tradițiile agricole de acolo.

James D Pettit are o carieră de diplomat de peste 30 de ani. A avut mai multe mandate la Moscova și Kiev, fiind unul dintre reprezentanții eşalonului superior al diplomaţiei americane. Presa a scris în legătură cu numirea unui ambasador în Moldova de calibrul lui Petitt că SUA dau astfel o importanță deosebită prezenței la Chişinău.

În ajunul înmânării scrisorilor de acreditare la Chișinău a diplomatului american, Ambasada SUA la Chișinău a publicat o adresare video a lui James D Pettit în care acesta salută Moldova în limbile română și rusă, ambele vorbite foarte bine. De asemenea, și în timpul întrevederii cu Nicolae Timofti, James D Pettit și-a ținut discursul în limba română.

Foto: Captură YouTube.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*