Nicolae Timofti s-a DECIS. A semnat decretul

După ce a avut câteva runde de consultări cu reprezentanții fracțiunilor parlamentare pe tema unei candidaturi pentru funcția de prim-ministru, șeful statului, Nicolae Timofti a semnat, aseară, decretul prin care l-a desemnat oficial pe Iurie Leancă (PLDM) candidat pentru șef al Cabinetului de Miniștri.

Potrivit Constituției, Iurie Leancă are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului, notează Puterea.info cu referință la un comunicat al Președinției.

Iurie Leancă (51 de ani) s-a născut în orașul Cimișlia. Fost șef al diplomației moldovenești, Iurie Leancă a fost ales în calitate de premier, după demiterea Guvernului Filat, în luna mai 2013. La moment, topurile îl prezintă pe Leancă ca fiind cel mai influent politician moldovean. Iurie Leancă a fost decorat cu „Ordinul Republicii” pentru contribuția sa la procesul integrare a R. Moldova la UE . Candidatul la funcția de premier cunoaște șase limbi, inclusiv maghiara, germana și franceza.

Foto: balkanpress.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*