Noul Cod al serviciilor media audiovizuale a fost adoptat în prima lectură

Proiectul noului Cod al serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova a fost examinat, vineri, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, fiind aprobat, în prima lectură, cu susținerea majorității deputaților prezenți la ședință.

Documentul prevede un șir de noi reglementări referitoare la principiile de comunicare audiovizuală, în temeiul cărora trebuie să activeze toți furnizorii de servicii media, inclusiv: libertatea de exprimare, independența editorială, asigurarea informării corecte, protecția minorilor și a persoanelor cu dizabilități, echilibrul de gen, protejarea spațiului audiovizual național, transparența proprietății, accesul la evenimente importante majore, protecția jurnaliștilor, dreptul la replică etc.

Capitole aparte se referă la organizarea și funcționarea serviciilor media liniare, misiunea furnizorilor publici de servicii media, funcționarea furnizorului public național, furnizorii comunitari de servicii de radiodifuziune sonoră, distribuitorii de servicii media, organizarea serviciilor media audiovizuale neliniare, comunicările comerciale audiovizuale, precum și Consiliul audiovizualului.

Noul Cod conține 11 capitole, inclusiv 90 de articole. Documentul a fost elaborat de experți naționali și internaționali, precum și de reprezentanți ai societății civile în cadrul Grupului de lucru pentru îmbunătățirea legislației mass-media.

Foto: clamirainvest.ro

2 Comments

  1. Unii deputați am văzut să facă mare tam, tam acum, pe când se vorbește deja de mai bine de un an de zile despre acest proiect.
    Cum se spune, după război sunt mulți eroi.

  2. Ce le este bine celor de la Jurnal TV. NUmai pentru serviciile oferite lui Usatii, primesc lunar intre 70 si 100 de mii de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*