Noile accente ale lui Iohannis în privința R. Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat joi, la Cluj, că România trebuie să sprijine R. Moldova instituțional, ajutându-i instituțiile, nu anumite persoane, la fel cum trebuie să o ajute economic, în special energetic.

Iohannis a mai declarat, potrivit Agerpres, că România nu este o țară care vrea să cucerească R. Moldova, să o ocupe, ci să o ajute pe calea europeană.

Președintele român a declarat că România dorește să sprijine instituții moldovenești, nu anumite persoane din Moldova, pentru că asta a fost una dintre probleme.

„De multe ori, din România s-au sprijinit anumite persoane din Moldova care au performat sau nu, în loc să se sprijine instituțiile. Vrem să colaborăm cu Moldova în interesul cetățenilor ei, prin întărirea instituțiilor și prin mecanisme foarte corecte și transparente, a economiei Moldovei”, a spus șeful statului român, precizând că România nu vrea să încerce să dirijeze „ceva acolo”.

Potrivit lui Iohannis, aceasta este calea prin care România îi poate face pe cetățenii moldoveni să își dea seama că România nu este o țară care vrea să cucerească Moldova sau să o ocupe.

„România vrea să întindă o mână R. Moldovei și a o ajuta pe calea pro-europeană, care este cea mai bună pentru Moldova”, a menționat Iohannis, menționând că România și R. Moldova au o relație specială și privilegiată

Kalus Iohannis a participat joi la dezbaterea „Uniunea Europeană între dezintegrare și reformare. Contribuția României la consolidarea construcției europene”, care s-a desfășurat la Cluj-Napoca.

Foto: presidency.ro

3 Comments

  1. Și acum de ce iși mai rup fundul unionișțtii ? Din câte vedem ei nu vor să ne cucerească , dar vor să ne ajute și asta e bine! Noi avem 600 de ani de istorie, iar asta ar trebui să ne dea multe de înțeles!

  2. Și e corect așa, indiferent de Guvernare și oameni ce stau în fotoliu aici se creează partenerite între state, dar asta e o diferență enormă.

  3. Chiar de a cistigat Dodon alegerile in Moldova, slava Domnului inca mai avem o majoritate parlamentara pro-europeana si un Guvern pro-european investit. Deci relatiile Republicii Moldova cu Romania cit si cu alte state europene nu au de ce sa se strice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*