Noul punct de trecere a frontierei „Palanca” a fost deschis circulației

customs.gov.md

Punctul de trecere a frontierei „Palanca”, operat în comun de vameşii şi poliţiştii de frontieră din R. Moldova şi Ucraina, a fost dat în exploatare.

La etapa inițială, trecerea va fi autorizată doar pentru vehiculele cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri, precum și a mărfurilor care nu sunt supuse controlului veterinar și fito-sanitar.

Cu o investiţie de 4,5 milioane de euro din partea Uniunii Europene și 1,68 milioane de euro din partea Guvernului R. Moldova, punctul de trecere a fost edificat din temelie în cadrul unui proiect implementat de PNUD.

Noul post este amplasat pe un teritoriu de 2,6 hectare. Atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire sunt prevăzute, în total, 10 benzi câte două piste pentru autoturisme, câte două pentru autocamioane și câte una pentru autocare.

Construcția mai include o clădire administrativă modernă cu trei etaje, peste 30 de birouri pentru angajații celor patru autorități. Punctul de trecere a fost proiectat şi construit în conformitate cu principiile europene de management integrat al frontierei. În premieră, la Palanca a fost construit un post de control pietonal pentru oamenii care au terenuri agricole după şoseaua Odesa-Reni. Prin acest post, frontiera va putea fi traversată pe jos sau cu bicicleta.

Noul punct de trecere este legat de șoseaua Odesa-Reni de un drum nou de acces pentru construcția căruia Guvernul R. Moldova a alocat suplimentar 630 mii de euro.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*