Număr record de dosare pentru solicitarea subvențiilor în agricultură

În acest an, au fost depuse 7357 de dosare pentru solicitarea subvențiilor în agricultură sau cu circa 26% mai mult decât în anul trecut când au fost recepționate 5643 de dosare.

Valoarea totală a solicitărilor din anul curent este de circa 1 miliard de lei.

Sun datele anunțate de ministerul Agriculturii și Dezvoltării Regionale la finalul campaniei de recepționare a dosarelor de acordare a subvențiilor în agricultura.

Ministerul precizează că, în același timp, continuă procesul de depunere a dosarelor în cadrul submăsurii de sprijin „Stimularea producătorilor agricoli pentru compensarea cheltuielilor la irigare”. Termenul-limită este 15 noiembrie a.c.. Pentru submăsura de sprijin  „Stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură” dosarele pot fi depuse până la 15 decembrie a.c.

Subvențiile pentru investițiile în sectorul agricol sunt oferite din bugetul de stat prin Fondul Național de Dezvoltare Agricolă și Mediului Rural. În acest an, mărimea acestuia circa 900 mln. lei. Prioritar subvențiile sunt oferite în acest anul curent pentru modernizarea sectorului agricol, pentru gestionarea durabilă a resurselor naturale și pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural.

Foto: trm.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*