Numărul intrărilor în Moldova a cetățenilor străini și numărul ieșirilor din țară ale moldovenilor

În primele nouă luni ale anului curent, numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii străini, la intrarea în R. Moldova a totalizat circa 3,0 mil. persoane, în creștere cu 6% fată de perioada corespunzătoare a anului trecut. În același timp, numărul de traversări ale frontierei de stat de către moldoveni, la ieșirea din țară, a constituit 4,3 mil., în scădere cu 3,5%.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, cei mai mulți cetățeni străini, care au traversat frontiera de stat, au fost înregistrați din România (53,2%), Ucraina (28,1%), Rusia (8,7%), Bulgaria (1,8%), Italia (1,1%), Germania (0,7%), Israel, Turcia și SUA (câte 0,6%) etc.

Cetățenii străini au preferat să călătorească cu mijloace de transport auto (80,6% din numărul total de traversări), aerian (17,8%) și feroviar (1,6%).

În ianuarie-septembrie a.c., numărul de traversări ale frontierei de stat de către cetățenii R. Moldova, la ieșirea din țară a constituit 4,3 mil., cu 3,5 % mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. Mijloacele de transport auto au fost cele mai des utilizate pentru plecările în străinătate a moldovenilor, reprezentând 86,4% din numărul total de traversări.

Foto: paginaeuropeana.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*