Numiri și demisii operate de Parlament

sputnik.md

Parlamentul a aprobat, în ședința de vineri, o serie de numiri în funcție și demisii.

Președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, Raisa Apolschii a fost desemnată de Parlament judecătoare la Curtea Constituțională. Judecătorii Raisa Apolschii, Artur Reșetnicov, desemnat de Guvern și Corneliu Gurin, desemnat de CSM au depus jurământul în Parlament în prezența Președintelui Curții Constituționale și a reprezentantului Consiliului Superior al Magistraturii.

Tot în ședința de astăzi, Parlamentul a aprobat numirea în funcție a vicepreședintelui Curții de Conturi, Viorel Chetraru și a Directorului adjunct al CNA, Victor Lașcov. Ambii oficiali au fost selectați în urma concursurilor organizate de cele două instituții.

Legislativul a aprobat și încetarea mandatelor de directori ai Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică ale lui Tudor Copaci, Sergiu Ciobanu și Octavian Lungu, din data de 1 martie 2019, în baza cererilor de demisie depuse.

Parlamentul a aprobat și demisia deputatului Marcel Răducan, numit de curând Președintele plenului Consiliului Concurenței.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*