În 2017, o agenție a ONU va procura o gamă largă de medicamente vitale pentru R. Moldova

Ministerul Sănătății al R. Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat, luni, un acord conform căruia agenția ONU va procura medicamente vitale și produse medicale pacienților din R. Moldova în 2017.

Potrivit acordului, PNUD va achiziționa medicamente și produse medicale în cadrul mai multor programe naționale și speciale de sănătate, inclusiv Programul Naţional de Prevenire şi Control HIV/SIDA şi ITS.

PNUD va furniza Ministerului Sănătății rapoarte financiare periodice despre medicamentele achiziționate, iar ofertele, rezultatele licitațiilor, progresul achizițiilor și rapoartele de cheltuieli vor fi disponibile publicului pe site-ul PNUD Moldova.

De asemenea, PNUD Moldova va sprijini modernizarea condițiilor de depozitare a medicamentelor, în conformitate cu bunele practici de distribuție, care reprezintă standardele internaționale în domeniu.

Proiectul va fi implementat în parteneriat cu UNAIDS (Programul Comun al ONU privind HIV / SIDA).

În noiembrie 2015, PNUD a devenit prima agenție ONU care a procurat metoda cea mai răspândită de tratament HIV, pentru mai puțin de 100$ per pacient pe an, pentru câteva țări.

Foto: md.undp.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*