O campanie de informare electorală va fi desfășurată în luna februarie

Comisia Electorală Centrală (CEC) va desfăşura în prima săptămână a lunii februarie o campanie de informare și educare civică, prin care cetățenii vor fi instruiţi cu privire la procedurile electorale și la modul în care fi organizate alegerile parlamentare.

Anunţul a fost făcut de către președintele CEC, Alina Russu, într-un interviu acordat agenţiei Moldpres.

Potrivit sursei citate, modificarea Codului Electoral a impus schimbări şi în organizarea activităţii CEC. „Astfel, în 2018 o parte din activitatea CEC va fi direcționată pentru ajustarea sistemului informațional de stat Alegeri, vom ajusta toate regulamentele și instrucțiunile aplicabile pentru scrutin, vom lansa o campanie de informare și educare civică prin care cetățenii să cunoască care sunt procedurile electorale și cum vor fi organizate alegerile și vom avea și instruirea tuturor subiecților electorali”, a spus funcţionarul.

Șeful de la CEC a specificat că și mass media va fi un participant important în procesul electoral. „În condițiile în care vom avea 51 de circumscripții uninominale, rolul mediilor de informare locale va crește și va fi unul esențial. CEC a avut comunicare cu CCA asupra reglementării activității audiovizualului în campania electorală, dar și pentru respectarea codului de etică și conduită electorală de către concurenții electorali și mass media”, a conchis Russu.

La finele anului 2018, în R. Moldova vor avea loc alegeri parlamentare. Scrutinul se va desfăşura în baza sistemului mixt de vot.

Foto: unimedia.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*