O companie din România manifestă interes pentru piața R. Moldova

mei.gov.md

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei OMV România, care produce și comercializează petrol și gaze, surse de energie inovatoare și soluții petrochimice de înaltă calitate.

Reprezentanții companiei s-au arătat interesați de livrarea și distribuirea gazului natural pe piața resurselor energetice din R. Moldova, analizând în acest sens disponibilitatea și deschiderea furnizorilor locali.

„Nu există o piață pe care să o putem copia, trebuie să fiți activi și competitivi. Noi ne dorim să oferim consumatorilor din R. Moldova un preț convenabil la gaz. O nouă sursă va oferi țării noastre posibilitatea de a avea mai multă independență energetică,de aceea suntem deschiși spre orice propunere”, a menționat ministrul Chiril Gaburici.

În cadrul discuțiilor, Chiril Gaburici a menționat și despre importanța identificării unor companii care vor veni la consumatori și vor instala butelia de gaz,verificând astfel și starea tehnică a acesteia.

OMV este una dintre cele mai mari companii industriale listate în Austria. În Upstream, OMV are o bază solidă în România și Austria și un portofoliu internațional echilibrat, cu Marea Nordului, Orientul Mijlociu și Africa și Rusia ca regiuni de bază.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*