O companie-gigant chineză ar putea reabilita drumurile naționale din R. Moldova

Compania chineză „China Metallurgical Group Corporation” ar putea implementa proiecte de reabilitare a drumurilor naționale din R. Moldova. Lucrările de reabilitare a drumurilor ar urma să înceapă nu mai târziu de luna aprilie-mai 2018.

Discuții în acest sens a avut, la Chișinău, vicepremierul Octavian Calmâc, ministrul Economiei și Infrastructurii, viceministrul Vitalie Iurcu cu vicepreședintele Gu Yuxiang, „China Metallurgical Group Corporation”.

Octavian Calmâc și Gu Yuxiang au semnat Memorandumul de intenție privind reabilitarea drumurilor în R. Moldova.

Compania chineză, patronată de Guvernului chinez, are o experiență internațională care activează în mai bine de 70 țări cu o echipă de experți și profesioniști de peste 50 mii de angajați. Venitul anual al companiei constituie 30 mlrd. USAR.

„Este o onoare să lucrăm în parteneriat cu autoritățile din R. Moldova și vom conlucra sub motoul nostru: „Încredere și siguranță”, a specificat vicepreședintele MCC.

Implementarea proiectelor de reabilitare a drumurilor în R. Moldova se va efectua în patru etape. Pentru prima etapă se propune reabilitarea drumurilor cu o lungime de 181,9 km cu costul total de 159 mil. Euro.

Foto: mec.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*