O grădiniță din raionul Rezina a fost renovată pe banii oferiți de Guvernul României

Ceremonia de inaugurare a Grădiniței „Steluța” din satul Mateuți, raionul Rezina, renovată printr-un program de susținut de Guvernul României a avut loc la 8 august.

Lucrările de renovare și dotare a edificiului grădiniței au fost finanțate de Guvernul României cu aproximativ 140.000 euro, la care s-a adăugat contribuția locală de aproximativ 11.000 de euro.

Lucrările au vizat refacerea acoperișului șarpant, înlocuirea articolelor de tâmplărie, refacerea sistemul de încălzire și ventilare, refacerea rețelelor inginerești pe interior; rețelelor și echipamentului electric; rețelelor inginerești pe exterior rețelelor  de termoficare exterioare, amenajarea spațiilor de joacă.

Capacitatea grădiniței este  de 75 de copii, cu vârste cuprinse între 2 și 7 ani, iar în grădiniță lucrează circa 20 de persoane.

La ceremonia de inaugurare sediului instituției preșcolare a au participat ambasadorul român, Daniel Ioniță, secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Angela Cutasievici, președintele Consiliului Raional Rezina, Eleonora Graur, primarul localității Mateuți, Angela Ursachi, primarul comunei Valea Seacă, județul Bacău, Ion Pravăț, alți reprezentanți ai autorităților publice locale, părinți și copii.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*