O nouă asistență americană generoasă oferită R. Moldova

Programul USAID pentru Reforme Structurale în Moldova a fost lansat la Chișinău. Acesta urmărește îmbunătățirea mediului de afaceri și a comerțului în țară, să ajute instituțiile guvernamentale și sectorul privat să accelereze implementarea mecanismelor de liberalizare a comerțului.

Programul USAID pentru Reforme Structurale urmărește să adopte reforme structurale, să contribuie la stimularea mediului de afaceri și să îmbunătățească comunicarea strategică între sectorul privat și actorii publici.

Menționăm că Programul are patru componente: îmbunătățirea armonizării și implementării acordurilor comerciale internaționale, realizarea reformelor structurale pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, implicarea partenerilor în crearea de coaliții pentru a atinge rezultate prin intermediul comunicării strategice, fondul transversal de îmbunătățire a coridoarelor comerciale.

Asistența tehnică oferită R. Moldova de către SUA, prin intermediul USAID, este de 11,2 mil. USD. Durata de implementare a acestuia este de patru ani.

Foto: mec.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*