O nouă direcție, un nou curs al PD

În perioada următoare Partidul Democrat din Moldova (PDM) va trece prin mai multe schimbări privind modul în care activează și se va autodefini drept un partid pro-Moldova.

Despre aceasta a anunțat în seara zilei de astăzi liderul democraților Vlad Plahotniuc, după ședința Consiliului Politic Național al formațiunii.

Vlad Plahotniuc a afirmat că în cei 27 de ani de independență, partidele din Republica Moldova „s-au creat și dezvoltat pe teme geopolitice, iar oamenilor li s-a indus ideea ca problemele țării pot fi rezolvate doar dacă ești proeuropean, proamerican, unionist”.

„Multe partide au împărțit cetățenii pe astfel de categorii, s-au declarat și au acționat în direcția unui vector geopolitic, dar niciun partid nu a acționat pentru moldoveni, pro-Moldova. De aceea, am discutat cu colegii un plan de acțiuni prin care PDM, începând cu ziua de astăzi, să se definească mai categoric ca un partid pro-Moldova, un partid care acționează pentru toți moldovenii, cu o agendă care să aibă ca puncte principale problemele oamenilor”, a specificat Plahotniuc, potrivit Moldpres.

Liderul democraților a adăugat că „acest plan presupune că reprezentanții partidului trebuie să se afle permanent între oameni, trebuie să lucreze în comunitățile locale împreună cu autoritățile de acolo și să vină cu politici și soluții concrete de rezolvare a problemelor identificate”.

Vlad Plahotniuc s-a referit și la programul politic al formațiunii pentru următoarea perioadă de guvernare. Potrivit lui, cetățenii țării sunt cei care trebuie să decidă prioritățile următorului program de guvernare. „Vocile oamenilor simpli vor sta la baza programului nostru politic”, a spus Plahotniuc. În acest context, el a adăugat că în perioada următoare, întreaga echipa a partidului va lucra pentru a colecta aceste propuneri de la cetățeni, pentru a discuta cu oamenii și pentru a afla toate problemele care există în localități.

În ceea ce privește direcția strategică de dezvoltare a țării pe care o va urma guvernarea actuală, Plahotniuc a specificat că „modernizarea țării după modelul occidental este cea mai potrivită și singura cale reală care poate aduce rezultate dorite pentru moldoveni”. „Guvernul trebuie să-și adapteze acțiunile și prioritățile la prioritățile urgente ale populației. În acest sens, PDM va veni în perioada următoare cu o serie de propuneri și cu noi proiecte. Acestea se referă la probleme ce țin de majorarea salariilor și a pensiilor oamenilor, reabilitarea de noi drumuri, aprovizionarea cu apă a localităților și problema legată de colectarea deșeurilor în localități”, a conchis liderul PDM.

Membri ai PDM s-au întrunit astăzi în ședința Consiliului Politic Național.

Foto: pdm.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*