O nouă etapă în relațiile RM-NATO

Ministrul Apărării, Eugen Sturza, susţine că a purtat discuţii cu Alianţa Nord-Atlantică referitor la organizarea unui exerciţiu militar comun pe teritoriul R. Moldova.

Exerciţiul ar putea avea loc la centrul de instruire din Bulboaca. Declaraţia a fost făcută la Publika TV.

Eugen Sturza spune că centrul de la Bulboaca devine un centru ultramodern cu infrastructură de ultimă generaţie pentru aplicaţii.

„R. Moldova din anul 2004 nu a găzduit exerciţii şi acest lucru ar fi un pas important pentru ţară”, spune ministrul.   Eugen Sturza a declarat că participarea R. Moldova la exerciţii militare este masivă. „Noi încercăm să amplificăm acest proces. Am mers, mergem şi vom merge la exerciţii militare” a afirmat ministrul, citat de IPN.

Oficialul spune că poartă discuţii cu partenerii de dezvoltare pentru a extinde geografic participarea la exerciţii militare pentru a face militarii moldoveni interoperabili cu militarii altor ţări. Sturza spune că acest lucru este necesar pentru ca militarii moldoveni să acumuleze experienţă de la statele care au participat la conflicte armate.

„Această experienţă noi nu avem de unde să o acumulăm decât prin exerciţiile comune pe care le întreprindem”, a afirmat ministrul Apărării.

Foto: europafm.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*