O nouă rundă de negocieri în formatul „5+2” va avea loc în curând la Viena

Vicepremierul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, reprezentantul politic al Chișinăului în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană, a declarat în perioada 27-28 noiembrie, la Viena, se va desfășura următoarea rundă de negocieri în formatul „5+2”.

Invitația a fost recepționată la Chișinău în după-amiaza zilei de marți, 14 noiembrie.

Gheorghe Bălan a spus pentru IPN că, în etapa următoare, vor fi făcute propunerile pentru agenda întrevederii. Acestea se vor referi la pachetul „Berlin plus”, și anume la problema accesului la terenurile agricole, situația școlilor cu predare în grafie latină, circulația mijloacelor de transport înmatriculate în regiunea transnistreană etc.

Invitația a venit din partea mediatorilor în procesul de reglementare a conflictului transnistrean: Rusia, Ucraina și OSCE.

Foto: gov.md

2 Comments

  1. de ce nu țin cont de sfatul lui Plahotniuc?
    formatul 5+2 pînă acuma a fost ineficient, nu a rezolvat nimic, nu a dus nici un suflu , trebuie altă formulă, altfel vom bate PASul pe loc!

  2. Am studiat toate posibilitățile de rezolvare a acestui conflict, dacă să dorim un beneficiu pentru RM,trebuie de negociat în formatul 5+2, da aceste este de lungă durată, greu și anevoios, dar nu pierdem Transnistria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*