O nouă Strategie de dezvoltare a sectorului IT, aprobată de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Strategia de dezvoltare a industriei tehnologiei informației și a ecosistemului pentru inovare digitală pe anii 2018-2023 și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia.

Documentul urmărește crearea unui mediu de afaceri IT competitiv, dezvoltarea capitalului uman în domeniul TIC, sporirea inovațiilor și a investițiilor în sector, precum și creșterea exporturilor de produse și servicii IT.

În acest scop, vor fi create rețele de hub-uri antreprenoriale în baza Centrelor de excelență TIC și incubatoare de afaceri. Strategia mai prevede dezvoltarea unei rețele de ambasadori digitali ai Republicii Moldova pentru promovarea industriei IT locale pe plan internațional, dar și acordarea de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) a unor granturi mici pentru proiecte investiționale de creștere a productivității companiilor cu ajutorul soluțiilor IT.

Implementarea Strategiei va costa estimativ 240 milioane de lei. Banii vor fi alocați în mare parte de către comunitatea de afaceri și partenerii de dezvoltare.

Foto: edalba.ro

2 Comments

  1. cel mai consecvent este Filip
    el vorbea despre necesitatea dezvoltarii IT cu mult inainte de a deveni prim minstru, si acuma putem fi sigur ca acest domeniu intr-o buna zi poate devenisursa la fel de puternica pentru bugetul statului precum este si agricultura

  2. Anul acesta am inteles ca deja au dat mai multe locuri la buget la UTM pentru aceasta facultate

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*