Oala electorală a socialiștilor a prins a fierbe

PSRM a lansat, miercuri, un apel în care îi îndeamnă pe „toți susținătorii, toate forțele patriotice ale țării” să sprijine eforturile șefului statului, Igor Dodon privind instituirea unei reale guvernări democratice în țară și să fie pregătiți să vină masiv, la îndemnul președintelui RM, în Chișinău pentru „a elibera țara de acest regim”.

Apelul a fost lansat în contextul învestire a șapte noi membri ai Guvernului și a promulgării legii anti-propagandă, după ce președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcție prin hotărâri ale Curții Constituționale, deoarece a refuzat să accepte repetat candidaturile propuse și să promulge modificările la Codul Audiovizualului.

Într-un comunicat se menționează că PSRM se pronunță categoric împotriva noii tentative a majorității de la guvernare de a captura puterea absolută și de a suspenda președintele ales de popor al R. Moldova, prin intermediul Curții Constituționale de „buzunar”.

Socialiștii critică aspru învestirea noilor membri ai Guvernului și promulgarea legii antipropagandă și își exprimă susținerea pentru președintele Igor Dodon, care „se opune aprobării candidaților compromiși la cele mai înalte funcții în stat precum și a promovării legilor anti-naționale”.

Foto: ntv.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*