Oficial american: SUA va acorda RM întreg suportul pentru apropierea de UE

„Suntem impresionați de eforturile depuse de Moldova pentru promovarea reformelor și vă încurajăm să continuați. SUA va acorda Moldovei întreg suportul pentru apropierea de Uniunea Europeană și SUA ”, a declarat Wess Mitchell, asistentul Secretarului de Stat, la întrevederea cu președintele Parlamentului Andrian Candu.

Potirivit oficialului american, Moldova este pe prima linie de confruntare geopolitică.

„Apreciem acțiunile întreprinse până acum de autoritățile din Republica Moldova și vom oferi mai mult suport Moldovei și regiunii Dvs”, a specificat Mitchell.

La rândul său, Andrian Candu a mulțumit SUA pentru susținere și a prezentat acțiunile guvernării pentru asigurarea securității și prosperității cetățenilor săi. Președintele Parlamentului a comunicat despre programele și reformele care vin să asigure debirocratizarea serviciilor publice, integritatea demnitarilor și funcționarilor, condiții bune și egale pentru lansarea și dezvoltarea afacerilor etc.

Dr. A.Wess Mitchell a preluat funcția de asistent al Secretarului de Stat în octombrie 2017, fiind responsabil de relațiile cu peste 50 de țări din Europa și Eurasia, NATO, UE și OSCE.

Foto: parlament.md

3 Comments

  1. bucura asemenea stiri, bucura ca despre Moldova se vorbeste si cert este ca exista sustinere in pofida tuturor declaratiilor denigratoare din partea opozitiei

  2. Doar Maia speculeaza si foloseste metode murdare de a denigra imagine guvernarii si a parlamentului, cu ceea ca SUA a pierdut incredere in oficialii moldoveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*