Oficial polonez | Fără R. Moldova, proiectul european rămâne incomplet

Este o declarație făcută de Witold Waszczykowski, ministrul de Externe al Poloniei, care, împreună cu Mikehil Janelidze, ministrul de Externe al Georgiei, a pledat, la Varșovia, pentru o „politică a uşilor deschise”, atât în NATO, cât şi UE.

Aducând în discuţie tragerea pe „linie moartă” a planurillor de extindere a UE, şeful diplomaţiei de la Varşovia a declarat, citat de InfoPrut că „Fără Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Ucraina şi Moldova, proiectul european rămâne incomplet”.

Prin ieşirea Marii Britanii în UE, preşedintele rus Vladimir Putin şi-a atins „ţinta maximă” în politica sa externă, iar acest lucru înseamnă sfârşitul oricărei şanse de posibilă aderare pentru R. Moldova la blocul european, nota într-o analiză recentă în Deutsche Welle, Ingo Mannteufel, jurnalist german specializat în politici ruseşti.

„Extinderile UE sunt de neconceput în acest moment. Vestea proastă pentru toţi ucrainenii, moldovenii şi georgienii este că extinderea UE spre statele post-sovietice sau cele balcanice a fost amânată spre un moment îndepărtat din viitor (…) Perspectiva Ucrainei, a Moldovei şi a Georgiei de aderare la UE a fost distrusă, până la o notificare ulterioară”, se precizează în articolul de pe Deutsche Welle.

Foto: belsat.eu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*