Oleg Brega se lansează în politică

Cunoscutul activist social Oleg Brega a anunțat că se lansează în politică și că ar putea candida independent în alegerile parlamentare din toamna acestui an.

„Voi fi candidatul sărac, pe bicicletă, care merge din casă în casă și vorbește direct cu oamenii, fără să le cumpăr votul, fără să-i păcălesc cu reclame scumpe și cu artiști vânduți”, a declarat Oleg Brega într-un interviu pentru Politik.md.

Activistul susține că va fi un candidat „sincer, direct și necruțător”.

Brega a precizat că dacă va avea șansa să intre în Parlament, va milita pentru „abolirea armatei obligatorii, ca fiind o formă de sclavagism anacronic”. Activistul consideră necesar ca ar trebui modificată Constituţia în vederea reducerii numărului deputaţilor în Parlament de la 101 până la 55-70.

Puterea.info precizează că Oleg Brega (40 de ani) este unul dintre fondatorii organizației „Hyde Park”, care promovează libertatea de expresie; al proiectului Curaj TV, membru al „GenderDoc-M”, asociație care militează pentru drepturile minorităților sexuale. La postul de radio „Antena C” (lichidat în 2007) a realizat timp de patru ani emisiunea „Hyde Park”. În 2009, a creat proiectul Curaj.tv – „post TV virtual, de alternativă”.  Între 2010 și 2013 a realizat la „Jurnal TV” emisiunea nocturnă „Inamicul public”. A fost și este figurantul mai multor dosare intentate unor instituții sau persoane publice, precum și autorul mai multor filmări scandaloase, soldate, de multe ori, cu agresarea verbală și fizică a acestuia. | PUTEREA.info 

Foto: facebook.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*