OMC a revizuit în scădere prognozele pentru creșterea comerțului mondial

Ritmul de creştere a comerţului mondial, în acest an şi anul viitor, ar putea fi mai mic decât se preconiza anterior, chiar dacă până acum efectele economice directe ale războiului comercial au fost unele modeste, a anunţat joi Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), informează AFP şi Reuters.

Potrivit celor mai recente prognozele ale OMC, în acest an comerţul mondial va înregistra o creştere de 3,9%, mai puţin decât avansul de 4,4% preconizat în luna aprilie, urmând ca anul viitor să înregistreze o creştere de 3,7%, faţă de 4% cât se estima anterior.

Tensiunile comerciale globale au escaladat în ultimele luni, SUA impunând tarife vamale pentru importurile de aluminiu şi oţel precum şi tarife vamale pentru importuri de produse din China în valoare de 250 miliarde de dolari. În replică, China şi Uniunea Europeană au impus tarife similare pentru o serie de produse americane.

Analiştii OMC subliniază, potrivit Agerpres, că, deşi până acum aceste tarife au avut efect directe reduse, totuşi incertitudinea pe care au generat-o este posibil să fi condus deja la diminuarea investiţiilor.

Foto: paginaderusia.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*