A fost găsit miliardul furat

General-maiorul Viorel Chetraru, directorul CNA, a anunțat că instituția a deconspirat schemele care au fost aplicate la sustragerea miliardului din băncile devalizate de la Chișinău, transmite Puterea.

Viorel Cetraru a declarat că „istoria” cu sustragerea banilor este una complicată și încâlcită, dar că ancheta a stabilit mai toate adresele pe care au fost transferați banii delapidați.

Generalul Viorel Cetraru precizează într-un interviu că CNA a fost ajutat de instituții anticorupție de peste hotare și că au fost deconspirate toate mecanismele utilizate la scoaterea banilor din R. Moldova.

„În condițiile tehnologiilor moderne este imposibil ca o sumă atât de mare să dispară pur și simplu fără urmă”, a declarat Viorel Chetraru.

Directorul CNA a mai spus că, acum, principala problemă este reîntoarcerea banilor, aceasta fiind cea mai complicată parte a anchetei pe cazul dat.

Amintim că Viorel Chetraru a declarat în primăvara acestui an că raportul „Kroll”, care reprezintă prima etapă a investigării fraudei financiare de proporții din R. Moldova, este „beletristică”.

Foto: cna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*