Omul lui Berlusconi vine la Chișinău; Va discuta despre Transnistria

Reprezentantul special al Preşedintelui în exercițiu al OSCE pentru reglementarea conflictului transnistrean, Franco Frattini va întreprinde o vizită oficială la Chișinău în prima decadă a lunii martie a.c.

Despre aceasta, fostul ministrul italian de externe a anunțat în cadrul unei convorbiri telefonice cu Cristina Lesnic, viceprim-ministru pentru Reintegrare.

Franco Frattini a menționat că în cadrul vizitei la Chișinău vrea să facă consultări pe marginea măsurilor ce urmează a fi planificate și realizate în decursul anului 2018.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, în vederea elaborării unei agende prealabile a procesului de negocieri pentru anul 2018, în luna februarie, Ministrul Plenipotențiar din cadrul Direcției Generale Afaceri Politice și Securitate a Ministerului de Externe al Italiei, Alfredo Conte, va veni la Chișinău pentru a desfășura coordonările corespunzătoare.

Pe parcursul exercitării în anul 2018 a Președinției în OSCE, Italia și-a propus să se ghideze de motto-ul cu genericul „Dialogue, Ownership, Responsibility”.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*