Operatorii aerieni au fost instruiți cum să deservească persoanele cu dizabilități

Autoritatea Aeronautică Civilă și Centrul de Asistență juridică pentru Persoanele cu Dizabilități și Asociația „Motivație” au organizat prima instruire a personalului aeroportuar, operatorilor aerieni și companiilor de handling, care deservesc pasagerii cu mobilitate redusă și deficiențe locomotorii, auz și vedere până la aeronava.

Participanții au fost familiarizați cu regulamentul privind drepturile persoanelor cu mobilitate redusă pe durata călătoriei; comunicarea eficientă în asistarea persoanelor cu dizabilități; stereotipuri și prejudecăți; etica comunicării în raport cu persoanele cu deficiențe vizuale etc.

De asemenea, participanții trening au însușit tehnicile de asistare a persoanelor cu necesități speciale pe durata călătoriei cu avionul; asistarea persoanelor cu dizabilități locomotorii etc.

Aceasta este prima inițiativă de acest gen a Autorităților Aeronautice din R. Moldova care susțin drepturile persoanelor cu dizabilități și persoanelor cu mobilitate redusă atunci când călătoresc cu avionul.

Foto: caa.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*