OPINIE. Andrei Năstase vrea să intre în Parlament pe spatele Maiei Sandu

Analistul politic Petru Bogatu consideră că răspunsul pozitiv al PAS de a forma o alianță în alegerile parlamentare din 2018 este de fapt o întoarcere a unei datorii pe care i-a datorat-o Maia Sandu lui Andrei Năstase prin retragerea sa din cursa prezidențială.

„A. Năstase poate fi înțeles: rămas fără electorat, vrea să intre în Parlament pe spatele Maiei Sandu. Totuși, această coaliție s-ar putea dovedi contraproductivă și pentru PAS și pentru întreaga opoziție antisistem”, a menționat Petru Bogatul la Prime TV.

Bogatu consideră că cele două formațiuni, deși acuză aceeași obsesie politică în persoana lui Plahotniuc, au totuși origini nu doar diferite, ci și incompatibile.

„Și cum competiția electorală nu se supune adesea legilor matematicii, 1+1 în cazul alierii dintre PAS și PPDA nu va fi egal cu 2, ci mai curând cu 0,5 în cel mai bun caz sau chiar cu 0 în cel mai rău”, consideră Bogatu.

Potrivit lui, alegătorii ar putea fi dezamăgiți de coabitarea Maiei Sandu cu Andrei Năstase și ar putea migra spre Traian Băsescu și proiectul său unionist. În jurul PPDA roiesc afaceriști de tristă faimă care, lipindu-se de Maia Sandu, o vor murdări din cap până-n picioare, notează Petru Bogatu.

Foto: captură video

3 Comments

  1. Oricum alianța lui Năstase cu Maia, e lovitura de grație pentru PPPDA, cine o să mai ia în seamă pe platformiști pe lângă Maia?

  2. Andrei Nastase a ajuns la ratingul de 1%, evident ca acesta acum se vrea cumva in Parlament. Straniu imi este cum Maia a acceptat sa-l traga din urma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*