OPINIE. De ce Valeriu Streleț vrea să-și asume rolul de Terminator al PLDM

Unii colegi de partid ai lui Valeriu Streleț consideră că acesta se află pe unda frustrării și pe post de lichidator al PLDM-ului.

Jurnalistul Victor Nichistuș scrie pe blogul său cu referire la trecerea în opoziție a PLDM, conform unei decizii a Consiliului Politic Național al partidului de săptămâna trecută, că formațiunea este în prag de destrămare.

Nichituș îl citează deputatul liberal-democrat Ion Balan care a declarat că în legătură cu eventuala „curățare” a partidului și impunerea celor șapte deputați să-și retragă semnăturile de pe declarația de formare a majorității parlamentare că „Valeriu Streleț este încă profund frustrat de faptul că nu are mandat de deputat, că nu este prim-ministru, suspectăm că el încearcă să folosească PLDM în scopuri personale și chiar să-l distrugă”.

Semnatarul comentariului este de părere că decizia PLDM de a nu vota reprezentantul PDM la funcția de prim-ministru și trecerea în opoziție este o mișcare politică eronată, căci decizia a fost luată cu votul a jumătate din cei 134 prezenți în sală. Cealaltă jumătate a optat ca partidul să meargă la guvernare, iar după această hotărâre mai multe organizații teritoriale au declarat că intenționează să părăsească partidul.

„Domnul Streleț spune că PLDM-ul va trece în opoziție, domnia sa își dă seama de implicații? Domnul Streleț a transformat o formațiune politică stindard al integrării europene într-una care – mâine, poimâine – va organiza proteste comune cu socialiștii domnului Dodon și cu simpatizanții domnului Usatîi. De ce?” se întreabă jurnalistul.

Răspunsul la această întrebare a fost dat de către liderul în exercițiu al PLDM la o emisiune de la „N4”. Streleț a lăsat să se înțeleagă că, la viitorul congres de alegere al președintelui PLDM, își va depune candidatura pentru șefia partidului.

Jurnalistul consideră că plasarea PLDM-ului în opoziție este o mișcare politică greșită și că decizia afectează interesele comunităților locale, a celor 285 de primari PLDM, dar și al conducătorilor raioanelor în care PLDM-ul, în urma alegerilor locale, deține întâietatea (12) și anunță scindarea acestui partid.

Pe de altă parte, Nichituș menționează, cu referire la Reuters, că nominalizarea democratului Pavel Filip pentru funcţia de premier poate pune capăt incertitudinii politice de trei luni şi să elimine pericolul alegerilor anticipate, iar „căderea în anticipate ar crea spectrul reorientării politice a R. Moldova”.

Foto: mold-street.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*