OPINIE. „Grădinița” lui Dodon este pe final; Plahotniuc îi va lua „jucăriile”

E plictiseală mare în Moldova, iar oamenii ușor-ușor nu mai au încredere în politicieni. Chiar și cei fără surse de informare, mai săraci cu duhul, care l-au votat pe Dodon, nu-l mai cred, pentru că în campania electorală el le promitea altceva decât patronarea unor concerte cu Millenium.

Dodon şi-a trădat electoratul, el nu mai vrea „babe din piaţă” – cum s-a exprimat, el vrea acum publicul de la concerte mondene. Vrea ca Plahotniuc!

Pentru a ajunge ca Plahotniuc, Dodon ar face orice. Deşi râdea de preşedintele Timofti că s-a evidenţiat doar prin acordarea medaliilor, socialistul face la fel, ba cred că mult mai rău: împroaşcă cu diplome şi medalii tuturor celor care vor să le ia. Pentru că nu toţi vor. Uniunea Scriitorilor din Moldova a fost cea mai fermă, cu coloană: nu vrea nici un onor de la preşedinţie atât timp cât Dodonul va trona acolo. Până şi elevii n-au vrut diplome de la el. Au cu toţii dreptate: e ruşinos să te premieze Dodon, chiar şi să apari într-o simplă fotografie nu-ţi face cinste.

După concertul Millenium, Dodon a postat nişte fotografii proaste pe reţelele de socializare. Păi şi aparatul acela scump, de 8000 de euro unde-i? Sau cu ăla s-a fotografiat? E, îţi trebuie o mână bună, nu doar aparat foto. De exemplu mâna lui Constantin Grigoriţă, pe care Dodonul nu-l mai primeşte la conferinţe, pentru că l-a iritat cu o întrebare care era, de fapt, pe buzele tuturor.

La concertul Millenium de ieri, Dodon a împărţit, desigur, nişte premii:

„În semn de apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea artei muzicale, pentru contribuţie substanțială la propagarea valorilor moral-spirituale și înaltă măiestrie profesională, am conferit:

„Ordinul Republicii” domnului Vladimir GORGOS, impresar și producător al Formației;

​​Titlul onorific „Maestru în Artă” – domnului Nicolae CARAGIA, compositor și doamnei Olga GORCINSCHI, solistă în Formația „Millenium”;

Titlul onorific „Artist Emerit” – domnului Alexandru ZGUREANU, solist-instrumentist în Formația „Millenium”.”

Nu i-ar strica nici un redactor preşedintelui: formaţia nu se scrie cu F mare, iar „compositor” nu e nici în română, nici în „maldavnească”. Deşi şi analfabetismul e un element în care a fost investit mult la preşedinţie.

Dodon nu va fi niciodată ca Plahotniuc, cum îşi doreşte, în schimb, cum e firesc, se va molipsi de lipsa de popularitate a acestuia. Între timp el îşi adună jucării la preşedinţie, dar se apropie momentul când va termina „grădiniţa”, iar Plahotniuc i le va lua şi i le va da altcuiva. Atunci nu-l vor plânge nici măcar „babele de la piaţă”.

Alexandru Vakulovski

Foto: poetsintransylvania.com

2 Comments

  1. poate are un fel de sindrom Sotckholm Dodon? adica plaha l-a bagat sub plintus, si acuma il simpatizeaza?)))

  2. Dodon si asa nu prea are atributii, dar daca se va mai introduce intitativa PD-ului de vota legea privind modificarea constitutiei, Dodon va ramanea fara vreo speranta de a schimba parcursul european.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*