OPINIE. Schimbarea guvernării după alegeri ar arunca în aer relațiile R. Moldova cu România

Schimbarea guvernării în R. Moldova după alegerile parlamentare care vor avea loc în anul 2018 ar putea deteriora într-un mod fatal relația moldo-română. De această opinie este analistul politic Anatol Țăranu, exprimată la o emisiune de la Publika TV.

În opinia lui, România nu poate fi privită doar ca pe un vecin. „România este mai mult decât un vecin. România într-un ritm foarte rapid devine o țară europeană, iar R. Moldova rămâne cu mult în urmă. Această relație cu România, într-un fel, ne ajută să depășim aceste restanțe”, spune Anatol Țăranu.

Potrivit lui, întrebarea este dacă ritmul relațiilor moldo-române vor avea un viitor și dacă va continua fără sincope. „Schimbarea guvernării la Chișinău în anul 2018 ar putea într-un mod fatal să deterioreze relația moldo-română și sunt absolut convins că acest lucru se va resimți imediat la nivelul de viață, în calitatea vieții a unei sumedenii de cetățeni ai Republicii Moldova”, a afirmat analistul.

În opinia lui, la general, relația cu România este periclitată de factorii interni din Moldova, dar nu de „convulsiile politice” de la București.

Vizita premierului român la Chișinău a transmis un semnal politic important, de susținere a R. Moldova pe parcursul european, consideră vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi. „Pe lângă deschiderea care ne-a fost transmisă – o atitudine foarte caldă, binevoitoare – s-a vorbit despre niște lucruri concrete. Este vorba de conexiunea prin gazoduct, prin linii de tensiune înaltă. S-au oferit deja bani, s-au votat deja legi pentru aceasta”, a menționat Valeriu Ghilețchi.

Vicepreședintele legislativului susține că și-ar dori ca R. Moldova să aibă mai multe investiții din partea României în economia țării.

IPN

Foto: europalibera.org

3 Comments

  1. E clar ca buna iua acest lucru, odata cu schimbarea guvernarii va zbura in aer si relațiiile cu UE sau SUA.

  2. La moment Plahotniuc este în relații bune cu Dragnea, ce conduce România, așa parteneriat și colaborare este benefic pentru noi, totuși ce susținere primim acuma de la români nu am primit niciodată.

  3. In cazul daca o sa vina socialistii la putere atunci un asa scenariu este pe cit se poate de posibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*