OPINIE. „Semnalul rău” pentru Dodon, care arată că se apropie sfârșitul său politic

Atacurile președintelui Igor Dodon la adresa României sunt un semnal prost pentru acesta, consideră comentatorul politic Vlad Țurcanu. El a explicat, în cadrul emisiunii „Ora de vârf” de la Radio Chișinău, că retorica antiromânească a lui Igor Dodon îl va izola și mai mult pe plan internațional.

„Este un semnal rău pentru I. Dodon, acela că a devenit captivul retoricii antiromânești. E un semnal că sfârșitul său politic se apropie. Oricât de tulburi ar părea vremurile pe care le trăim, în care a revenit în prim-plan politicile izolaționiste și naționaliste, orice politician serios din Europa sau Statele Unite îl va categorisi pe Igor Dodon după această ieșire stridentă și necuvenită, la capitolul „și alții”.

Așa a sfârșit politic V. Voronin după ce l-a expulzat pe ambasadorul român de la Chișinău, în 2009. Iar I. Dodon nu găsește nimic mai bun decât să repete aceeași tactică pentru a-și ascunde neputința și a-și confirma statutul de vasal al Rusiei. De asemenea, el și-a tăiat toate căile de acces către electoratul care și-așa nu-l trata cu simpatie.”

Fostul consilier prezidențial Vlad Țurcanu, a atenționat că această atitudine este admisă, chiar întreținută de factori decizionali de primă mărime și de anumite instituții ale statului. Când apar asemenea puseuri antiromânești, la Comrat și la Bălți, acestea ascund interese subterane, care duc până la cel mai înalt nivel.

Radio Chișinău

Foto: timpul.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*