Ora de dirigenție din debutul noului an de studii, dedicată lui Ion Druță

Prima oră de dirigenție din noul an de studii va fi dedicate activității scriitorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță și va avea genericul „Limba, istoria și pământul sunt cei trei piloni care țin o națiune – Ion Druță la cei 90 de ani împliniți”.

La nivelul fiecărui ciclu de școlaritate, în funcție de gradul de cunoaștere de către elevi a personalității scriitorului și a operei druțiene, pot fi dezvoltate anumite linii de subiect, la discreția cadrelor didactice, este specificat într-un act semnat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc.

Festivitatea solemnă consacrată Primului sunet de clopoțel în anul școlar 2018-2019 va avea loc la 3 septembrie, cu începere de la ora 8:30, în toate instituțiile de învățământ. Potrivit Moldpres, evenimentul va demara cu onorarea simbolurilor de stat. Durata festivității nu va depăși 45 de minute.

La 3 septembrie curent, Ion Druță își va marca cea dea 90-a aniversare. Acesta este membru de onoare al Academiei Române și membru titular al Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Din 1987, Ion Druță este președinte de onoare al Uniunii Scriitorilor din Moldova. Este decorat cu mai multe ordine și medalii, deține titlul de Scriitor al Poporului. În august 2008, lui Ion Druţă i-a fost acordat Premiul de Stat pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii și literaturii naționale și universale. Opera lui Ion Druţă a fost tradusă în zeci de limbi.

Foto: vipmagazin.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*