„Orange” înghite „Sun Communications”

Compania de telefonie mobilă „Orange Moldova” a anunțat despre semnarea acordului de achiziționare a operatorului de cablu și TV „Sun Communications”, informează Puterea.

„Orange” nu a precizat suma tranzacției, dar presa de specialitate deja a anumit-o „mega-tranzacție”.

Acordul prevede achiziţionarea a 100% din capitalul social al companiei „Sun Communications”. Prin această tranzacție, „Orange” se ambiționează să-şi consolideze poziția de operator convergent lider în Europa, care furnizează Internet în bandă largă, servicii de voce pentru mobil şi fix, precum şi servicii TV cu plată.

„Orange Moldova” are în prezent peste 2 milioane de clienţi. Compania a avut anul trecut, potrivit „Mold Street”, o cifră de afaceri de circa trei miliarde de lei.

„Sun Communications”, care a avut anul trecut o cifră de afaceri de 100 mil. de lei, are o ofertă ce include peste 172 de canale şi 25 de canale HD. Este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii TV prin cablu, cu peste 100000 de clienţi activi. De asemenea, compania are circa 38 mii de clienți la servicii de Internet şi VOIP. Printre acţionarii „Sun Communications” se numără BERD cu 27,6%.

Foto: point.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*